Steun Bionext in de strijd tegen het patent op rode paprika

Steun Bionext in de strijd tegen het patent op rode paprika

In 2013 heeft Syngenta een patent gekregen op rode paprika's met een natuurlijke afweer tegen insecten. Hiermee hebben ze eigendomsrecht gekregen over alle zaden planten en vruchten van paprika’s met deze eigenschap. Een ongewenste ontwikkeling.

Bionext vindt dat eigenschappen die in de natuur voorkomen niet geclaimd mogen worden als uitvinding. Daarom strijden we al jaren tegen dit soort patenten. Met succes!
In juli 2017 besloot het Europees Octrooi Bureau om ‘geen patenten meer te verlenen op eigenschappen van klassiek veredelde gewassen’. Helaas geldt deze uitspraak niet met terugwerkende kracht. Daarom loopt de bezwaarprocedure tegen het paprika-patent nog steeds door. Op 16 februari is er weer een hoorzitting waarbij Bionext met experts dit patent van tafel probeert te krijgen.

Help mee om de paprika van dit patent te bevrijden en doneer nu!

Meer weten? Klik hier

Alle donaties die binnenkomen in januari en februari gaan naar de strijd tegen patenten.

Laat biologisch groeien, steun Bionext!

Bionext zet zich in voor de groei van biologisch in Nederland. Dat doen we op verschillende manieren: de kennis van consumenten over biologisch verbeteren, in gesprek gaan met (gangbare) retail en banken, ondernemers ondersteunen bij het oplossen van hun kennisvragen, bijdragen aan het tot stand komen van relevante onderzoeksprojecten voor de Nederlandse biologische sector en door lobbyen voor wet- en regelgeving die biologisch bevordert. Met jouw bijdrage kunnen we dat werk voortzetten én uitbouwen. 

Als non-profit organisatie kunnen wij met extra financiële middelen meer impact maken. Steun jij de missie van Bionext? Dat kan al vanaf € 5,00.

Voor nalatenschappen of periodieke schenkingen voor een langere periode is het makkelijker om contact met ons op te nemen. Dan kijken we samen naar de beste inrichting van de donaties.

 

 

 

 

Let op: Het gekozen bedrag wordt ieder jaar automatisch van je rekening afgeschreven. Let op: Het gekozen bedrag wordt iedere maand automatisch van je rekening afgeschreven.

Op onze dienstverlening zijn onze Algemene Voorwaarden & Privacyverklaring van toepassing.

Je gaat in totaal € 0 afrekenen.

Je privacy is gewaarborgd. Lees meer

Missie Bionext

Bionext is dé branchevereniging voor biologische landbouw en voeding: wij verbinden de keten van boer tot consument. We geloven dat biologisch een oplossing is voor veel maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, bodemuitputting en verlies van biodiversiteit. Daarom bundelen wij de individuele krachten van de biologische ondernemers (boeren, telers, handel en speciaalzaken) voor een steeds duurzamere landbouw. Samen staan we sterk.